TestPage

In deze bundel komen allerlei fragmenten uit jouw leven voorbij, vaak gegoten in een luchtig jasje of afgemaakt met een vleugje fantasie. Jouw schrijfstijl en manier van het schetsen van bepaalde beelden of situaties, is heel eigen. Het werkt soms vervreemdend, zoals in, In den beginne, soms sleept het de lezer juist mee, zoals in Junkie. Je balanceert op de rand tussen intiem en afstandelijk, waardoor een soort magnetisch effect ontstaat tussen auteur en lezer die heel goed werkt. Daarnaast hebben sommige verhalen ook iets humoristisch door jouw zorgvuldig geplaatste droge opmerkingen: je verhaal Aardige tante liet me grinniken door de absurditeit van de terugwerkende volwassen reactie van de baby die je ooit was. De zwart-witfotografie die in je bundel verweven zit, geven je bundel een haast nostalgische extra laag mee. Een interessante bundel die een unieke reflectie op jou als auteur en fotograaf vormt. 

Samira

Boekscout

Vroeger lazen wij thuis Het Rotterdams Parool. Deze krant verscheen tot mijn spijt op 30 september 1971 voor het laatst.
Zelfs voordat ik aan het sportgedeelte begon, las ik eerst de Kronkel van Simon Carmiggelt.
En juist aan deze schrijver moest ik denken toen ik dit boek van Fons Hayes las. Het beschouwende, onderkoelde en humoristische trof ik ook hier aan.
Ontwikkel je zo door Fons

Jan Schot

Dit boek staat vol met observaties, zoals alleen deze schrijver die kan maken. Maar die toch voor iedereen herkenbaar zijn. De verhalen geven een kijkje in het leven van de auteur en fotograaf, die gebeurtenissen en herinneringen uit zijn verleden op een soms humoristische wijze onder een vergrootglas legt. Een plezier om te lezen.

Henk Otten

Schuiven naar boven